ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ

Το αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι σε μετάφραση-διασκευή των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη και με επίμετρο από τη Σίσσυ Παπαθανασίου.

Karenina_01

Δημοσιευμένο αρχικά σε συνέχειες στο περιοδικό «Ρούσκιι Βέστνικ» μεταξύ 1873 και 1877, το εμβληματικό μυθιστόρημα του Λ. Τολστόι αρθρώνεται με άξονα τη σχέση της Άννας Καρένινα, μιας παντρεμένης αριστοκράτισσας, με έναν νεότερο άντρα στην τσαρική Ρωσία και την αφήγηση του γαιοκτήμονα αριστοκράτη Λέβιν, ο οποίος επιλέγει τη σκληρή δουλειά στο κτήμα δίπλα στους χωρικούς και τη θαλπωρή της οικογενειακής ζωής. Ωστόσο, γύρω τους ο συγγραφέας υφαίνει τις ιστορίες δεκάδων άλλων χαρακτήρων, αποτυπώνοντας μια πραγματική ανθρωπογεωγραφία για να συνθέσει το πανόραμα της ρωσικής κοινωνίας του 19ου αιώνα.

Karenina_02

Karenina_03

Karenina_04

Αναδεικνύοντας συγκρούσεις σε επίπεδο χαρακτήρων, θρησκείας, ηθικής, γένους και κοινωνικών τάξεων, ο Τολστόι σκιαγραφεί στην Άννα Καρένινα τη μετάβαση από μια εποχή ευδαιμονισμού και εκμετάλλευσης των αδυνάτων σε μια άλλη κοινωνία που ευαγγελίζεται την επανάσταση και την ισότητα.

Karenina_05

Karenina_06

Karenina_07

Η μνήμη μου, όσο φρικτή κι αν είναι, θα αιωρείται πάνω από τις άγριες θάλασσες και τα σπαρμένα χωράφια και τα θεοσκότεινα ποτάμια. Έτσι θέλω να με θυμούνται…

Karenina_08

Karenina_09

Karenina_10

Karenina_11

Karenina_12

Σχήμα: 17 Χ 21, ISBN: 978-618-5191-19-1, Σελίδες: 160

Karenina_13