ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Η νουβέλα του Θόδωρου Θεοδωρίδη που έγινε παράσταση με τον Δημήτρη Πιατά από τον Θοδωρή Γκόνη.

Isorropistis_01

Ο Αλέξανδρος Ελεφάντης είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε μια επαρχιακή πόλη και η συμμετοχή του στα διοικητικά της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας τον φέρνει αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή και απίστευτη πρόκληση. Αλλάζει κυριολεκτικά η ζωή του, αρχικά με γεγονότα και καταστάσεις που δεν τα είχε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, τα οποία όμως στη συνέχεια εξελίσσονται σε έναν τρομακτικό εφιάλτη.

Isorropistis_02

Με αυτοβιογραφικά στοιχεία που μπλέκονται γλυκά με τη μυθοπλασία, ο ισορροπιστής αεροσκαφών ισορροπεί ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα με την ακρίβεια και την επιδεξιότητα κινέζου ακροβάτη. Ενώ έρχεται αρχικά αντιμέτωπος με έναν ιδιότυπο, αλλά σκληρό ρατσισμό, η διαφορετικότητά του μετατρέπεται ανέλπιστα σε ένα πολύτιμο όσο και εξαιρετικά προσοδοφόρο –όπως αποδεικνύεται– πλεονέκτημα. Η ιστορία έχει σασπένς, αλλά κυρίως άφθονο γέλιο, μεγάλο κομμάτι του οποίου προέρχεται από τον ανελέητο αυτοσαρκασμό του πρωταγωνιστή της. Και μην ξεχνάτε ποτέ, όλοι εσείς που ταξιδεύετε με το αεροπλάνο, ότι για μια άνετη και ασφαλή πτήση δεν αρκούν μόνον οι καλές καιρικές συνθήκες κι ένας έμπειρος πιλότος, αλλά απαιτείται πάντα η ικανότητα και η δεξιοτεχνία ενός ισορροπιστή αεροσκαφών…

Isorropistis_03

H νουβέλα του Θόδωρου Θεοδωρίδη Ισορροπιστής αεροσκαφών παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2015 σε μορφή θεατρικού αναλογίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Ως θεατρική παράσταση, ανέβηκε επί σκηνής τον Φεβρουάριο του 2016 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς στην Αθήνα.

Isorropistis_04

Ο Ισορροπιστής αεροσκαφών κυκλοφόρησε σε βιβλίο από την Κάπα Εκδοτική τον Ιανουάριο του 2016, με πρόλογο από τον Θοδωρή Γκόνη και επίμετρο από τον συγγραφέα Κοσμά Χαρπαντίδη.

Isorropistis_05

Isorropistis_06

Isorropistis_07

Σχήμα: 17 εκ Χ 21 εκ, ISBN: 978-618-5191-15-3, Σελίδες: 48

Isorropistis_08