ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ

Το θεατρικό έργο του Χένρικ Ίψεν σε μετάφραση-διασκευή Γιώργου Σκεύα.Kouklospito_01

Σχεδόν εκατόν σαράντα χρόνια μετά τη συγγραφή του (1879), το Κουκλόσπιτο του Χένρικ Ίψεν μάς καλεί να ακολουθήσουμε ξανά την εμβληματική Νόρα, την πρώτη χειραφετημένη γυναίκα που ανέβηκε στη θεατρική σκηνή σκανδαλίζοντας τα ευρωπαϊκά ήθη, στο ταξίδι της προς την αυτογνωσία.

Kouklospito_02

Kouklospito_03

Η απαράμιλλη ποιητικότητα της ιψενικής θεατρικής γραφής, σε συνδυασμό με τη διεισδυτικότητα της αντιμετώπισης όχι μόνο του κοινωνικού ζητήματος των δικαιωμάτων της γυναίκας, αλλά πρωτίστως της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης, διατηρούν την επίδραση του θεατρικού αυτού έργου αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.

Kouklospito_04

Kouklospito_05

Το Κουκλόσπιτο είναι η ιστορία μιας γυναίκας που ξαφνικά ξυπνά και βλέπει την πραγματική οικογενειακή της κατάσταση, βλέπει το «ζωτικό ψεύδος», πάνω στο οποίο βάσισε τη ζωή της.

Kouklospito_06

Kouklospito_07

Kouklospito_08

Kouklospito_09

Κι εσύ υπήρξες πάντοτε καλός μαζί μου. Όμως το σπίτι μας ήταν σαν το δωμάτιο με τα παιχνίδια. Εγώ ήμουν η κούκλα και γυναίκα σου…

Kouklospito_10

Kouklospito_11

Kouklospito_12

Kouklospito_13

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2016 από την Κάπα Εκδοτική σε γλωσσολογική και υφολογική επιμέλεια Νίκου Μαθιουδάκη και επιμέλεια επιμέτρου από τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο.

Kouklospito_14

Σχήμα: 17 εκ Χ 21 εκ, ISBN: 978-618-5191-17-7, Σελίδες: 144

Kouklospito_15