Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Το κλασικό και αγαπημένο έργο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ διασκευασμένο για το θέατρο.

mikros_prigkipas_01

«Ο μικρός Πρίγκιπας μεταμορφώνεται σε έναν μικρό Άνθρωπο για να μάθει τα ανθρώπινα συναισθήματα και τις ανθρώπινες αδυναμίες πριν γυρίσει πίσω στο αγγελικό σύμπαν από όπου ήρθε»… Η διασκευή για το θέατρο έγινε από τη Μαριάννα Τόλη για τις ανάγκες της ομώνυμης παράστασης που παρουσίασε τον Οκτώβριο του 2016 στην Παιδική της Σκηνή στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου στην Αθήνα.

mikros_prigkipas_02

mikros_prigkipas_03

mikros_prigkipas_04

mikros_prigkipas_05

mikros_prigkipas_06

mikros_prigkipas_07

Στο σημείωμά της, η σκηνοθέτις σημειώνει: «Η σύνδεση που έχει ο μικρός Πρίγκιπας με τη γη και το πλανητικό σύμπαν είναι η κρυμμένη σύνδεση που έχει ο γήινος άνθρωπος με το υπόλοιπο σύμπαν και αντιστρόφως, οι σχέσεις που πιθανότατα να έχει το ίδιο το σύμπαν και τα μυστήριά του με τον μικρό Άνθρωπο της γης. Έτσι μπορούμε να πούμε πως το έργο πραγματεύεται μια εμπειρική φιλοσοφία. Ο ήρωας κατεβαίνει στη γη και βιώνει πρακτικά, και όχι θεωρητικά, την αλήθεια, τα ανθρώπινα συναισθήματα, τον πόνο της αγάπης, τη μοναξιά, τον θάνατο. Είναι ένα πλάσμα αγγελικό που ίσως η περιέργεια του τον ωθεί να εξερευνήσει την άλλη μεριά του τοίχου που μας χωρίζει εμάς τους ανθρώπους από τον αόρατο κόσμο. Αυτόν τον κόσμο που στον Μικρό Πρίγκιπα η Αλεπού τον αναφέρει ως τον πιο ουσιαστικό. Η Αγάπη είναι αόρατη. Η Αγάπη είναι ουσιαστική. Η Αγάπη μεταμορφώνει τους ανθρώπους, διαπερνώντας τα όρια που μας χωρίζουν από την ουσία και την αλήθεια της ζωής».

mikros_prigkipas_08

mikros_prigkipas_09

mikros_prigkipas_10

mikros_prigkipas_11

mikros_prigkipas_12

mikros_prigkipas_13

Η έκδοση εγκαινιάζει τη Νέα Σειρά «Θέατρο για παιδιά και νέους» της Κάπα Εκδοτικής. Η Υπεύθυνη της Σειράς Μαρία Δημάκη-Ζώρα γράφει στο επίμετρο: «Στο παρόν βιβλίο έχουμε ακριβώς μια τέτοιου είδους μεταγραφή του αφηγηματικού σε δραματικό κείμενο, μια διασκευή που έχει κάνει η καταξιωμένη και πολυτάλαντη ηθοποιός, μουσικός και χορογράφος Μαριάννα Τόλη και που αποτελεί το κείμενο της παράστασης-μιούζικαλ που ανεβαίνει την τρέχουσα θεατρική περίοδο (2016-2017) στο «Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου». Η διασκευή αυτή, πιστή στο βασικό ιστό της αφήγησης του πρωτοτύπου, χρησιμοποιεί με μαεστρία όλα τα μέσα της θεατρικής γραφής για να μεταφέρει στη σκηνή το αφηγηματικό κείμενο του Saint-Exupéry και να βοηθήσει το σύγχρονο ελληνικό κοινό των παιδιών, των εφήβων αλλά και των μεγαλυτέρων, να γνωρίσει το εμβληματικό αυτό έργο, να προβληματισθεί από αυτό, αλλά και να ψυχαγωγηθεί και να αποκομίσει την τέρψη και την αισθητική απόλαυση που προσφέρει το θέατρο, ως η κατεξοχήν σύνθετη μορφή τέχνης που συνδυάζει τον λόγο με τη μουσική, το χορό, τις εικαστικές τέχνες και τη σύγχρονη ψηφιακή εικόνα».

mikros_prigkipas_14

mikros_prigkipas_15

Σχήμα: 17 εκ Χ 24 εκ, ISBN: 978-618-5191-52-8, Σελίδες: 96

mikros_prigkipas_16