Ο ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΡΟΥΜΠΙΝΙ

Μια περιπέτεια του δημοφιλούς ήρωα του Σερ Άρθουρ Κόναν-Ντόιλ σε διασκευή για το θέατρο από την Άνδρη Θεοδότου.

Sherlock_01

Το σπάνιο γαλάζιο ρουμπίνι ακολουθεί μια απίστευτη διαδρομή, γεμάτη απανωτές ληστείες και ατυχήματα. Ταξιδεύει από τον ποταμό Αμοΐ στα βάθη της Κίνας μέχρι τα χιονισμένα βουνά των Ελβετικών Άλπεων για να καταλήξει στο Βικτωριανό Λονδίνο ως δώρο στα χέρια της ψηλομύτας κόμισσας Μόρκαρ και… να εξαφανιστεί μυστηριωδώς από την κοσμηματοθήκη της, στο ξενοδοχείο «Κοσμοπόλιταν».

Sherlock_02

Ο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, με τον πιστό του φίλο δόκτορα Ουάτσον, καλούνται να ξεδιαλύνουν την υπόθεση που κρύβει πολλά παράξενα γεγονότα… Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ όταν στα χέρια τους καταφθάνει ένα μαύρο φθαρμένο καπέλο και μια χήνα, με ένα περίεργο σημάδι στο κεφάλι…

Sherlock_03

Η διασκευή έγινε για τις ανάγκες της ομώνυμης παράστασης που ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν τον Οκτώβριο του 2016 και κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική σε βιβλίο που περιλαμβάνει, εκτός από το κείμενο, δραστηριότητες για τους μικρούς αναγνώστες. Η έκδοση είναι ενταγμένη στη Σειρά «Θέατρο για Παιδιά και Νέους».

Sherlock_04

Sherlock_05

Sherlock_06

Sherlock_07

Sherlock_08

Sherlock_09

Η υπεύθυνη της Σειράς Μαρία Δημάκη-Ζώρα σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο σημείωμά της που περιέχεται στην έκδοση: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση της παράστασης του “Σέρλοκ Χολμς”, οι μικροί θεατές, μπορούν, μέσα από τα σκηνικά εκφερόμενα μηνύματα για την αξία της αλήθειας και της ερευνητικής δουλειάς, αλλά και της φιλίας και της συγγνώμης, να γνωρίσουν και να υιοθετήσουν αξίες και πρότυπα συμπεριφοράς που να συμβάλουν θετικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους και την κατάκτηση της αυτογνωσίας και της ωριμότητας. Παράλληλα, βέβαια, οι θεατές καλλιεργούνται αισθητικά και ψυχαγωγούνται μέσα από την παρακολούθηση της παράστασης, η οποία στηρίζεται σε πολλαπλούς κώδικες επικοινωνίας (την εικαστική πλαισίωση, τη μουσική, την κίνηση των ηθοποιών κ.λπ.), ώστε να αποκτούν ποικίλες αισθητικο-καλλιτεχνικές και, γενικότερα, πολιτιστικές εμπειρίες».

Sherlock_10

Sherlock_11

Sherlock_12

Sherlock_13

Sherlock_14

Sherlock_15

Sherlock_16

Στη γωνία κοντά στην Τότεναμ Ρόουντ, βρέθηκε μια χήνα και ένα καπέλο… Τζον Ουάτσον, σου ανακοινώνω ότι έχουμε υπόθεση…

Sherlock_17

Sherlock_18

Σχήμα: 17 εκ Χ 24 εκ, ISBN: 978-618-5191-55-9, Σελίδες: 80

Sherlock_19