ΑΜΛΕΤ

Νέα ελληνική έκδοση του αριστουργήματος του Σαίξπηρ από την Κάπα Εκδοτική.

Hamlet_01

Η τραγική ιστορία του Άμλετ, πρίγκιπα της Δανίας, δεν είναι μόνο το γνωστότερο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ή ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, έργο-πρόκληση για κάθε δημιουργό του θεάτρου. Είναι ταυτόχρονα το έργο εκείνο που μπορεί να χαρακτηριστεί κυριολεκτικά ως τραγωδία και να λάβει την ίδια θέση με τα έργα των αρχαίων Ελλήνων τραγικών στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου. Κορυφαία σύνθεση του ανθρώπινου πνεύματος, με βαθιές πολιτικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις, ανοιχτή πάντοτε σε πλήθος ερμηνειών, παρακολουθεί την πορεία του Άμλετ μέσα σε έναν κόσμο που βυθίζεται στη διαφθορά, τη δουλοπρέπεια, την πνευματική και ηθική ανεπάρκεια, σε έναν ολοκληρωτικό κόσμο όπου όλοι και όλα τελούν υπό παρακολούθηση, αλλά και τον αγώνα του να πολεμήσει αυτόν τον κόσμο, εξολοθρεύοντας τον ίδιο του τον εαυτό.

Hamlet_02

Hamlet_03

Hamlet_04

Τη μετάφραση έχει κάνει η Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου, ενώ το επίμετρο της έκδοσης υπογράφει ο σκηνοθέτης Χρήστος Θεοδωρίδης. Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014.

Hamlet_05

Σχήμα: 17 εκ Χ 21 εκ, ISBN: 978-618-81669-3-6, Σελίδες: 160

Hamlet_06

Hamlet_07

Ο γενναίος πρέπει να έχει μια θάλασσα λόγους για να κινηθεί, αλλά και να ρίχνεται στη μάχη προτού χυθεί έστω και μια σταγόνα από την τιμή του. Από ’δω και πέρα, η σκέψη μου θα είναι αίμα. Αλλιώς δε θα ’ναι τίποτα…

Hamlet_08